Георги Проданов

Стопяване на мазнини, подобряване на здравето

 

Хората винаги търсят лесни решения, когато стане въпрос за топене на мазнини. Няма доказали се методи за ликвидиране на мазнините за една нощ, но има някои неща, които могат да помогнат това да се случи. Преди да започнете да четете диетите обърнете внимание на вашата кръвна захар и инсулина, защото те са много важен компонент при топенето на мазнини. Кръвната захар се влияе от това какви храни ядем, комбинациите от тях и на колко време хапваме. Заради някои храни инсулинът нараства. Това не винаги е лошо, но при режим на топене на мазнините трябва да се поддържа в норма, защото е най-силният хормон за задържането им в тялото. Поставете си за цел да поддържате кръвната си захар на стабилно ниво и ще имате повече енергия, по-добро настроение и ще изпитвате удоволствие от всяко ядене.

 

 

Балансирани диети

 

Балансирането на продуктите не е толкова сложно, колкото може би звучи. Протеините заемат 1/3 част от вашата порция, 1/3 са зеленчуците и другата 1/3 част са въглехидрати. Плодовете могат да заместят зеленчуците или да се консумират като закуска.

 

·          Японска диета

·         Точкова диета (Weight Watchers)

·         Британска диета

·         Израелска диета

·         Диета на Петър Димков

·         Орехова диета

·         Палео диета

·         Руска диета

·         Диета според кръвната група

  

Контролирай калориите.


Не гладувайте и не прекалявайте с диетата. Калориите не са  единствения фактор, които обуславя топенето на мазнините. Гладуването за отслабване не е решение; трябва да захранвате човешкия си двигател с качествена храна и комбинации от нея. Калориите са второстепенен избор след този за храната. Може да приемате 2000 калории от сладки работи или 2000 калории от висококачествен протеин, добри мазнини и зеленчуци с фибри. Вижте какво става накрая, не е същото. Никога не се придържайте към строгите диети продължително време. Трябва да имате фази и на подновяване на метаболизма за бъдещо топене на мазнини като си хапвате повече за да направите качествен мускул, който ще гори повече калории

 

·         Яж това, не онова

·         Ябълкова диета

·         Диета на измамника

·         Флекситарианска диета

·         Голямата закуска

·         Диета 2000 калории на ден

·         Холивудска диета

·         Рибна диета

·         Тибетска диета за подмладяване

 

  Детокс диети

 

Пийте повече вода
Хладката вода кара тялото да изразходва калории за да се затопли. Водата е много важна за всеки. Трябва да пиете вода между храненията, за да оптимизирате тялото, особено през горещите дни и при тежка физическа активност. Не чакайте да ожаднеете, пийте вода през цялото време. Дори само 2% намаляване на запасите на вода в тялото могат да предизвикат сериозни здравословни проблеми. Това е най-лесният начин човек да подобри здравето си - като пие повече вода.
Не само че е полезна за тялото, но водата ще държи и мускулите пълни и готови за действие. И когато говоря за вода, имам предвид вода, а не диетични напитки или други течности. С кафето няма проблеми, но използвайте нормално мляко и истинска сметана, а не подсладена. Запомнете, че кафето може да ви дехидратира (обезводни), затова трябва да пиете и вода, за да наваксате с тази загуба.

 

 

Бързи диети

 

Според учените бързото отслабване мотивира по-силно хората да спазват режима си, защото виждат бързи резултати. Всички сме чували как отслабването трябва всъщност да става бавно и последователно, за да се избегне йо-йо ефекта.

Специалисти са открили, че 8 от всеки 10 души от бързо отслабващите е постигнал целта си.

 

 

Отслабвай вкусно

  

Старайте се да се храните до 19:00 часа вечерно време. След този час е препоръчително да си позволите само някой и друг плод. Също така е много важно да не пропускате основните хранения, като това важи в особена степен за сутрешната закуска. Тя зарежда вашия организъм с необходимата му доза дневна енергия, така че не го лишавайте от нея. А дали е толкова полезна сутрешната закуска може да видите тук: http://prodanov.org/kniga/hranene.htm#hran4

 

 

Диети за търпеливите

 

Придържайте се към здравословното хранене.
Изхвърлете от хладилника си всички вредни храни, като различните полуфабрикати, изделията от бяло брашно, алкохола, газираните напитки и мазните меса. Вместо това наблегнете на крехкото пилешко месо, риба, яжте повече плодове и зеленчуци и други. Направете си снимка преди и сега за да видите ефекта.

 

 

Как отслабват известните, здраве и красота

  

Известните личности са пример за много хора, ето защо те трябва да се стремят да изглеждат добре и да спазват прилично поведение. Що се отнася до външния вид – всички популярни дами искат да покажат най-хубавото от себе си, което понякога изисква много жертви и усилия. Именно звездите са хората, които знаят най-добре кой хранителен съвет наистина е ефективен, кой е опасен за здравето и на кой трябва да се доверят. Все пак всички известни дами в някакъв етап от живота си са работили заедно със специалисти, които са ги научили на някои от правилата за здравословен начин на живот. Ето защо спокойно може да се вслушате в хранителните съвети, които някои звезди споделят:

 

 

Диетите систематизира Надежда Маринова студентка специалност Социална педагогика Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий"

Всички предложения за нови диети изпращайте на nadejdazlatkova123@abv.bg