Роден съм на 14 май през далечната 1953 година в град Велико Търново. Баща ми работеше като агроном в отдел „Земеделие” на тогавашния Окръжен народен съвет, сега се казва Областна дирекция „Земеделие”. Майка ми беше фармацевт в държавна аптека. Тогава частни аптеки нямаше.

Основно образование завърших с отличен успех в Основно училище „Н. Й. Вапцаров”  през 1968 година. След това от 1968 до 1971 година учих в Първа политехническа гимназия „Кирил и Методий” в родния си град. Там взех и професионална шофьорска книжка.

Редовната си военна служба отбих в Харманлийския "черен" полк, откъдето се уволних девет месеца предсрочно заради язвена болест.

Седем години учих медицина в тогавашната Медицинска академия в град София, сега Медицински университет.

През 1980 година започнах работа в тогавашната ХЕИ, сега РЗИ, гр. В.Търново.

От 1985 година съм преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” по анатомия, физиология, хигиена, сексология, биологична психология, а от 2017 година съм пенсионер.

Женен съм с две деца и две внучета. Да са живи и здрави!

 

МАНИФЕСТ НА ПЕНСИОНЕРА

Вече остарях, навърших шестдесет и четири години! Всичко започна да ме дразни, особено празните приказки, безполезни за хората. Не искам да водя безсмислени спорове. Които са ми повярвали – добре, които не – да си вярват в тяхното, дано да ги изведе на добро.
       Суетни мисли отдавна не ми минават през главата. Късно е да участвам в борбата за пари, власт и по-високи титли. Мъдър е този, който знае кога да спре. Безпредметно е да печеля повече, ще се радвам, ако съм жив, за да изхарча спестеното.
       Не е нужно да понасям личности, за които яденето, алкохолът, сексът и парите са най-важното. Искам да съм заобиколен с отговорни хора, които понякога правят нещо безвъзмездно за другите. Такива, които обичат да се присмиват на себе си, а мнението на околните за тях не ги интересува.
       На веселите самоубийци, които пушат, пият, преяждат и не откъсват поглед от екрана на телевизора, ще препоръчам моята книга - Да живеем без лекарства. Смъква се безплатно от тази връзка: https://prodanov.org/kniga/dar.htm  Ако не можете да намерите време да я прочетете, то поне спазвайте правилата на християнските пости или следвайте предписанията за хранене на мюсюлманите през свещения месец Рамадан. Това са традиции, утвърдени през хилядолетията, които ще ви помагат да преосмисляте живота си или поне да свалите килограмите си на абитурентското си тегло, което се оказва най-здравословно за възрастния човек.
       Не си струва тепърва да откривам чуждоземни природни красоти, достатъчно е редовно да посещавам любимите си места в България и да се наслаждавам на великолепието им. Мизерни хижи без баня, където чалгата се лее на талази, с големи спални помещения, пълни с хъркащи пияни индивиди, или безумно скъпи хотели, обитавани от сноби, тръгнали да демонстрират марковата си екипировка, не са за мене.
       Стремежът на всички трябва да бъде, да изразходват по-малко време и финансови средства, а да получават максимално качество на живот. Затова не ме търсете за безсмислени и неефективни занимания. Здравето, йога и спортът са ми приоритет. Ако живея малко по-дълго, може би ще се доближа още повече до истината за същността на живота и на света.

Контактите с мен са най-лесни на електронния ми адрес gprodanov@mail.ru

       14.05.2017 г.                                                             Георги Проданов


 

Tyxo.bg counter